Добре дошли в училищата за магия и вълшебство!

 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориКалендарТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Залата!

Go down 
АвторСъобщение
Синди Уайт
Преподавател/ка
Преподавател/ка
Синди Уайт

Брой мнения : 372
Join date : 24.07.2009
Age : 24

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Залата!   Пет Мар 19, 2010 3:55 am


През няколко учебни часа, тук се провеждаха тренировки.Когато учениците усвояха материала,Кейли ги водеше в залата и експериментипраха върху какви ли не същества.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Синди Уайт
Преподавател/ка
Преподавател/ка
Синди Уайт

Брой мнения : 372
Join date : 24.07.2009
Age : 24

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Чет Апр 08, 2010 9:46 pm

Времето мина неусетно бързо и дойде ред отново на втори курс.Сега те трябваше да правят отвари,а Симънс да оценява.Тя дойде половин час по-рано за да може да оправи залата и да донесе нужните съставки за отварата.На масата, в средата тя постави един празен котел,който чакаше да бъде напълнен...от дясната страна бяха подредени билките нужни за направата на отварата за призоваване на животни,а от лявата имаше пера от бели,сиви и шарени гълъбчета,точно толкова,колкото бяха и децата от втори курс...
Не след дълго залата се напълни с ученици,които насядаха на столовете по краищата на стаята.
-Здравейте отново,миналия час ви показах как да призовете гълъб...сега вие сте на ход,надявам се си спомняте съставките,защото от дясната страна на тази маса има много и вие трябва да съобразите кои да сложите.Надявам се да не се затрудните!- каза Симънс,сочейки котела и съставките.
Някои от учениците се стерснаха,може би защото имаше уловка в съставките,или пък просто им беше студено в залата..
-Пожелавам ви успех,а и забравих да добавя - имате само един опит,който ще оценявам!- добави Кейли сядайки на стола,далеч от учениците.
-Не искам това да ви стряска,просто бъдете внимателни....


П.П:Ще ви помоля да пишете как сте се справили с отварата,за да знам на кой е присъствал в часа|не искам перфектни работи,нека има и грешки все пак ;) |.Успех!

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Лариса Ксения
Префект 2 Курс
Префект 2 Курс
Лариса Ксения

Брой мнения : 82
Join date : 08.04.2010
Местожителство : „In the Dungeon“

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
7/100  (7/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Чет Апр 08, 2010 10:23 pm

Учителката,която седеше на един стол отсрани и наблюдаваше ми махна с ръка да отида да правя отварата.О,не...защо трябва да съм първа?-си мислех притеснена,защото всички бяха вперили очи в мен.Мразех да привличам внимание...
Примирих се и отидох,като се загледах в съставките на масата,отстрани до котела.
Кое ли трябваше да сложа...си мислех.Добре че поне имах добра памет и помнех ясно какво бе правила учителката предния час.
Внимателно отмерих и сипах една кана жълта течност.След това се обърнах да взема стръкче синап и го пуснах в течността.Отварата доби жълт цвят и се надигна от котела пара.
После бе дяволския нокът.Потърсих го измежду многото съставки оставени до мен и го познах-добре че го бях виждала от майка ми,която много обичаше да прави отвари и ме бе запознала с всички билки и магически растения.Сложих нокътя в елексира и се появиха лилави искри,които захвърчаха из залата.
Сега какво ли се правеше...се замислих.А,да...нищо.Просто трябва да изчакам.Чакането бе неловко въпреки че бе едва за около 3 мин.,защото всички ме гледаха дали ще оплескам работата,а аз си мислех че точно това ще стане.Взех едно черно перо,дълго и рошаво оставено до другите пера,кое от кое по-красиви.Харесах си това,защото се зачудих каква ли птица ще призова с него перо.Пуснах го в бълбукащата течност и отварата избухна,бяла мъгла се разнесе над котела, а от нея се появи черна гарга,която започна звучно да грачи.
-Е,това май е на лош късмет да видиш гарга...-подсмихнах се,като казах това.Лично аз не вярвах в тези небивалици,но имаше и такива,което вярваха.Малцина потрепнаха.
-Е,това бе от мен.-казах заключителната си реч и се върнах при столовете като седнах и загледах как се представят останалите.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дрю Патерсън
2 Курс
2 Курс
Дрю Патерсън

Брой мнения : 28
Join date : 13.03.2010

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Чет Апр 08, 2010 11:28 pm

След като Лариса свърши с отварата си,видях,че следваше моят ред.Много се притесних,тъй като всички отвари,които бях правил до сега бяха несполучливи.
Знаех,че ако не отида да направя отварата щях да бъда скъсан,но как да я направя,когато щом се притесня всичко изчезва..
Най - накрая отидох.Пред мен имаше толкова много билки,които ми изглеждаха съвсем еднакви.Мислех да метна няколко в котлето,тъй като не знаех какви са съставките за отварата,защото миналият час отсъствах.От записките,които видях на съучениците си от Хъфълпаф,запомних,че има жълта течност.Взех епроветката и сипах малко в котлето.След това си спомних,че има някаква зелена билка,миришеща странно.Взех да душа всички билки,но всичките ми миришеха еднакво освен синапа.За щастие бях много добър по Билкология и знаех имената на всички билки.Взех синапа и го хвърлих в котлето.Отварата ми стана жълта,а от котлето започна да излиза пара...В този момент видях дяволският нокът,който беше единственото нещо,което знаех,че имаше в отварата.Взех го и сложих в елексира.Вече не знаех какво да правя.Реших да оставя всичко така,въпреки,че си мислех,че има още някаква билка.Преди да събощя на преподавателката,че съм готов се сетих,че отварата е за създаване на птича,което трябваше да рече,че в отварата би трябвало да има някакво перо,което естествено забравих.Мислех,че ние трябва да носим перо,докато не видях куп от пера до мен.Взех едно мъничко и червено,и го пуснах в отварата.Отварата избухна,а от гима,който се разнасяше излезна малко колибри,търсещо цвете.
- г-це Симънс,готов съм! - не знаех дали съм направил правилно отварата,но оставих всичко на съдбата.След като професорката дойде да види отварата ми,станах и отидох при останалите.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Седрик Джонсън
2 Курс
2 Курс
Седрик Джонсън

Брой мнения : 21
Join date : 08.04.2010

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Пет Апр 09, 2010 12:31 am

Седрик и Ерик влязоха в залата.
Тя беше доста по - студена от кабинета,но Сед само се наметна с елечето си на Хафълпаф и седна на едно от местата.
-Хайде,аз пръв Ерик. - каза той и отиде при котела.
"Мисли,Седрик,мисли" - мислеше си Седрик,пожела си късмет и си спомни какво записа в часа по Отвари.
-Така! - започна той.И усети очите на почти целия втори курс приковани в него.
-Пръво от жълтата течност. - Каза Сед и се усмихна,сипа колкото е нужно от жълтата тучност и продължи. - Сега снап. - Седрик взе колкото му трябваше снап и го прибави нежно към отварата от която излезе пара.Джонсън погледна към съставките.
"Коя беше следващата" - зачуди се той и грабна първото пред очите му,което се оказа правилното дяволските нокти.Той ги прибави и продължи.
Джонсън отстъпи една крачка назад и изчака,колкото беше нужно след което взе едно перо от шарено гълъбче и го прибави.
Сед изчака една секунда и скоро отварата избухна.
Той се усмихна и се обърна към преподавателката,която му направи знак да си седне.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ана Томас Блейк
2 Курс
2 Курс
Ана Томас Блейк

Брой мнения : 1536
Join date : 27.07.2009
Age : 22
Местожителство : ---

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
7/100  (7/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Пет Апр 09, 2010 12:56 am

Сега дойде ред и на хафълпафката. Бавно запристъпа към големия котел. Пое си въздух, опитвайки се да спре треперещите си колена. Всички я гледаха втренчено, от което малко се притесни. "Предтави си, че си в къщи, в лабораторията и там си сама, съвсем сама и се забавляваш." - помисли си Ана и за миг затвори очи. Честно казано, това помогна. Щом ги отвори, внимателно огледа съставките.
- Малко от жълтата течност. Това мисля, че е достатъчно... - шептеше си тихо второкурсничката. Това и помагаше да се съсредоточи и да внимава какво прави. Уверено започна да обикаля около масата със съставки и котела, преценявайки добре какво държи в ръцете си.
- Малко синап, а после дяволски нокът за призоваване на гълъбче... - продължаваше тя, пускайки съставките. Отново се появиха лилаиви искри, който започнаха да се въртят около момичето, образувайки вихър около нея, а после една след дръга искриците скочиха в сместа.
- Сега и последната част - гълобово перо. Тя хубаво огледа многобройните пера. ИМаше шарени, черни, сиви, бели, петнисти. Едно малко тъмносиво перо, което осветено под ъгъл добиваше червеникъв отенък, се хареса на вещицата. Тя го взе и го пусна над котела. Изведнъж се сети, че трябваше да изчака няколко минути, за да се получи сполучлива отвара. Тя притеснено започна да се опитва да улови перушинката, но то все успяваше да се изплъзне. Останаха, няколко сантиметри, докато стигне течност, Съвсем в последния момчент тя успя да хване гълъбовото перо. Бе се надигнала на ппръстите си на единия крак, докато двата крака образуваха прав ъгъл, а ръцете й, събрани в шепи почти се допираха до отварата.
- Уф, на косъм. - промълви тя и завъртвайки се на пръсти, застана отново на двата си крака. Изчака няколко минути и добави съставката. За щастие, от котела излетя сиво гълъбче, което имаше червеникав отенък.
- Следващия. каза весело учителката, без да подсказва как се е справила Ана. Момичето седна на мястото си облекчена, че всичко е свършило.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ашли Грийн
2 Курс
2 Курс
Ашли Грийн

Брой мнения : 152
Join date : 17.03.2010
Age : 21

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
99/100  (99/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Пет Апр 09, 2010 1:01 am

Ашли беше развълнувана от часа по Отвари, в който щяха да призоват гълъб. Тя отиде до едно бюро и видя страшно много съставки. "Ох, колко много съставки. Няма да се справя. Стига Ашли, щом мислиш така наистина няма да я направиш. Добре сега дишай и се опитай да си спомниш съставките." Момичето се притесняваше, сложи предпазните очила и започна с пъравата съставка. "Добре трябваше да се измери 3см жълта течност, който е .... ето тук." Тя взе каната с жълтата течност, отмери 3 см и изсипа в котлето. " Имаше синап но колко амии....... хайде Ашли сети се. Май беше едно стръкче. Така отварата стана жълта, добре се движа за сега. После имаше дяволски нокът, ще сложа два и сега да изчакам. Май вече е достатъчно. Сега последната съставка." Ашли се огледа и видя малко черно перо, взе го и го сложи в отварата. Тя избухна и от дима излезе една лястовица с тривърха опашка. "Май прекалих с дяволския нокът." Тя си седна доволна.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Катерина Петрова
Преподавател/ка
Преподавател/ка
Катерина Петрова

Брой мнения : 274
Join date : 15.11.2009
Age : 21

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
10/100  (10/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Пет Апр 09, 2010 2:37 am

Лия все така не обръщаше внимание на света около нея. Днес настроението и бе такова, но и тя не знаеше защо. Привиждаха и се вампири, които убиват жертвите си, а след това бягат из горите. "Какво значи това?" питаше се Лия докато се носеше към залата по Отвари. Вътре все още не беше пълно. Имаше само някои подранили ученици.
Лия се настани на една от дългите маси и зачака. Преди да се усети стаята вече беше пълна с ученици, а професора тъкмо започваше с разясненията.
"Значи трябва да призоваваме птици.." Каза си Лия и запретна ръкави.
Лия огледа всички течности и съставки. Тогава започна с отварата.
Отиде до един от котлите и взе една кана с жълта течност.
Отмери колкото трябва, а след това пусна едно стръкче синап в течността. После взе нещо с странното име "Дяволски нокът" и го пусна в отварата. Лия зачака всичко да приключи. Отварата кипеше повече, отколкото беше при професора, но след това придоби същия вид.
Лия махна с ръка на професора, а тя се приближи.
След като чаша приключи, Лия се отправи към вратата.

_________________

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ерик Шин
2 Курс
2 Курс
Ерик Шин

Брой мнения : 99
Join date : 22.03.2010

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Пет Апр 09, 2010 3:50 am

Шин и Джонсън влязоха в кабинета по Отвари.Сетиха се че трябва да се в залата и бързо излязоха.Влязоха в кабинета и се огледаха.Наоколо беше доста хубаво.Ерик извади пергамента си от миналия час и започна да си преговаря абсолютно всичко,за да не се изложи на изпита,които всеки момент щеше да започне.
След като Седрик седна,Шин се изпарави и отиде до котлето,огледа го и бързо прибави първата съставка - жалтата течност.Ерик внимателно отдели една кана от тази тежност,която миришеше странно и я прибави в котлето.Грабна бързо стрък снап и го прибави леко.Не забрави също така да отстъпи назад.Надигна се пара,Ерик я подуши,сместа доби наистина различен мирис.Ерик добави дъволския нокът много бавно,почти докосна сместа.пусна нокйтя и взе една кърпа,избърса се за всеки случай и изчака необходимите минути и взе едно перо от бяло връбче.Ерик отстъпи и хвърли перото.Чу се избухване,Ерик подскочи и видя че една птичка излите от котлето му.Той се усмихна и седна на чина си.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ерик Сайфър
2 Курс
2 Курс
Ерик Сайфър

Брой мнения : 422
Join date : 20.03.2010
Age : 23
Местожителство : Somewhere In Your Heart

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Пет Апр 09, 2010 12:38 pm

Влязох в часът по Отвари с широка усмивка, която скоро щеше да помръкне. Седнах на един от празните чинове, както обикновенно правех и зачаках часът да започне. Скоро и самата професор Симънс влезе в залата за експерименти и часът започна. Днес те тряваше да направят призоваваща отвара, да призовът гълъб. " Оооо стига де, ами сега?", казах си аз на ум и усмивката ми бързо угасна. Та аз едвам помнех какво съм правил вчера, а сега трябваше да си спомням и съставките за отварата. Но нямаше как, затова застанах пред един от котелите и започнах да приготвям отварата. Така първо беше жълтата течност, поне това си спомнях, след това май беше коренът от Мандрагора, но реших да поизмамя малко, затова погледнах какво слагат другите, така че и аз сложих това което те сложиха, синап. Отварата започна да бълбука, май все пак ставаше нещо, ама въпросът бе какво. Та продължих отварата с едно от най-странните неща от които трябваше да избираме, "Дяволски нокът" и го метнах в сместа, от което хвръкнаха няколко капки от котела. Добре и най-накрая, гълабовото перо! Пуснах го в отварата и се отдръпнах няколко крачки назад, за да може учителката да види и моят опит. Тя не каза нищо щом го видя, но така направи и при повечето, затова нетрябваше да се отчайвам. Седнах си отново на чина и зачаках часът да свърши, а щом това стана се стрелнах през вратата към следващият ми час.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Аня Шеверненко
Префект 3 Курс
Префект 3 Курс
Аня Шеверненко

Брой мнения : 740
Join date : 27.07.2009
Age : 22

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Пет Апр 09, 2010 3:59 pm

Най-накрая! Правене на отвари! Новината в ушите на Аня беше като дар от Бога. Поне един час по Отвари, в който момичето имаше вероятност да не умре от скука и разочерование. В този час второкурсниците щяха да правят отварата за призоваване на живтни, която преподавателката им беше дала миналия час. В този момент гридиндорката тържествуваше, понеже беше имала време да научи целия начин на приготвяне на отварата и знаеше точно какво и по кое време се слага.
Анн влезе със широка усмивка в залата по Отвари заедно Чад, който също се смееше. Второкурсниците заеха своите места по котлите и Симънс обясни, че сега беше време, всички да покажат какво са научили от миналия час.
-Да се залавяме!-каза Шеверненко като дръпна ръкавите си и започна с отварата.
Грифиндорката взе една кана жълта течност, изля я в котела и добави стръкче синап, след което разбърка сместа и отварата стана
жълта и се надигна пара. Второкурсничката добави дяволски нокът и елексират издаде леки
лилави искрички, след което момичето изчака 2-3 минути. После Аня слоци перото от птица. От котела се надигна пара и птичката, от която Анн беше сложила перо излетя.
Шеверненко показа на преподавателка какво беше направила, след което почисти котела си и когато звънеца би излезе от кабинета.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Александра Бекъм
2 Курс
2 Курс
Александра Бекъм

Брой мнения : 208
Join date : 08.11.2009
Age : 27

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Пет Апр 09, 2010 10:03 pm

Александра Бекъм влезе в залата в която щеше да прави отравата, тя беше пълна с ученици.
Всички деца бяха заети с отравата, дори и не видяха че влезе дете там.
Грифиндорката и без това и тя беше заета, затова реши направо да се заеме с отварата.
Взе едно от колтелата, оставиго на слаб огън.След това започна да си приготвя ббилките
които ще и трябват, но за жалост водата която сложи да заври беше малко.
Без да се бави второкусничката, взе кана с вода и доля толкова колкото трябваше.
След това трябваше да се изчакат няколко минути, водата още небеше завряла.
Минаха около пет минути, и водата чапочна да ври.Алекс Бекъм започна да слага нужните
подправки.
Момичето взе каната която беше до нея, и я напълни с жълта течност.После внимателно,
като я мери я сжоли в котлето.След това бързо направи три крачки назад .
Минаха няколко минути, без да се бави сложи едно стръгче синап.С бавни крачки го пусна
в жълтата отвара.
За няколко минути цялата отвара стана наситено жълта, и от нея се нададе пара.
Минаха няколко минути и Бекъм взе едно бяло перо.И го хвърли в отварата
Дойде ред и на последната съставка, дяволски нокът.От отварата се отделиха две
странни лилави искри.Те обиколиха цялата зала.След това се върнаха в отварата.
Мина известно време и проф.Кейли отеди да види до къде Алекс е стигнала с отварата
С учудване видя едно бяло красиво птице, което се беше появило от нищото.
То кацна на рамото на Алекс, а тя с радост го подари на проф.Кейли.
Това много впечатли професорката.Вече момичето беше готово и отварата беше завършена.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Джеймс Потър
2 Курс
2 Курс
Джеймс Потър

Брой мнения : 103
Join date : 12.11.2009
Age : 22

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Съб Апр 10, 2010 4:20 pm

Джеймс дойде в залата точно преди началото на
часа. Там вече бяха всички. Той, както винаги седна от зад и внимателно
гледаше какво правят другите. Някои успяваха лесно, други не.

Джеймс имаше късмета да бъда от последните, които щяха да правят отварата. Така момчето видя грешките на много ученици и знаеше какво не трябва да прави.
По едно време учителката ме викна Джеймс и той тръгна към котела на който щеше да бъде изпитан.
Момчето взе малко жълта течност и я исипа в котела. После....
'' Какво да сложа - мислеше си Джеймс. - Как можах да забравя. Добре, че мога да чета мисли."
Джеймс погледна към Лариса. Тя веднага разбра, че той не знае какво да сложи. Понеже момичето знаеше тайната на Джеймс тя си помисли за синап.
" - Сложи синап, сложи синап"
Това беше достатъчно за Джеймс. Той веднага сложи синап и отдръпна назад. След това момчето се усмихна на Лариса.
Джеймс обаче, знаеше следващата съставка. Тя беше "Дяволски нокът". Той я затърси и след малко я намери.
След това момчето пусна бавно Дяволският нокът в отварата.
Джеймс изчака малко, а след това си избра едно перо и го пусна в отварата. От там излезна едно малко жълто птиче. Но за жалост си имаше недостатъци. Въпреки, че не беше сляпо то се блъскаше в стените.
Джеймс взе птичкат си и тръгна назад към края на стаята и там зачака края на часа.Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Виктория Макалензи
2 Курс
2 Курс
Виктория Макалензи

Брой мнения : 578
Join date : 27.07.2009
Age : 23

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   Нед Апр 11, 2010 7:40 pm

Влязох в залата нетърпелива да се опитам да направя отварата. Може би единственото нещо което ме освобождаваше и успокояваше беше практиката. Теорията ми идваше много скучна. Заснаха на последния чин, както винаги. За щастие никой не седеше по поеслните места, така че нямах занимавка. Когато професорката ни даде инструкьиите се стреснах малко. Зачудих се какво ли да правя. Имаше толкова много съставки. Затворих очи и си поех дълбоко въздух. Не трябваше да се притеснявма от няккава си обикновена отвара. Ще я направя и толкова, не би трябвало да е толкова сложна, колкото изглежда или ми се струва. Съвсем безобидна е.
Приближих се до котела. Като за начало взех измерих почти една кана жълта течност, надявах се да не е малко, но се притеснявах, да не е и много. Отдръпнах се назад, както го правиха повечето ученици, чудех се защо ли. Огледах се и видях, че взеха по струкче синал. Аз също взех и го пуснах вътре. Сега според това което си спомнях беше ред на някакъв си нокът. Огледах се из купчината съставки и накрая го открих. Сякаш беше скрит между други 3 съставки, нарочно, за да се затрудни ученика. Взех го и го сложих вътре. Нямах си идея какво да правя след това. Другите които бяха сложили нокътя чакаха явно да стане нещо с отварата. Аз поизчаках малко, но толкова бях нетърпелива, че явно се оказа недостатъчно. Избрах си едно синьо перо и го пуснах вътре. От отварата се появи едно малко синьо птиче. Беше толкова сладко. Взех го и го погалих, обаче след няколко мин
ути то изчезна. Намръщих се и изчаках да чуя какво ще каже учителката.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Залата!   

Върнете се в началото Go down
 
Залата!
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в училищата за магия и вълшебство! :: Хогуортс! :: Хогуортс :: Отвари-
Идете на: