Добре дошли в училищата за магия и вълшебство!

 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориКалендарТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Уроци за първи курс

Go down 
АвторСъобщение
Елиза Белучи
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 284
Join date : 24.07.2009
Age : 23

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Уроци за първи курс   Пон Мар 29, 2010 12:18 am

Тук ще са уроците на първокурсниците.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Елиза Белучи
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 284
Join date : 24.07.2009
Age : 23

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   Вто Апр 06, 2010 4:08 pm

Вървях бавно по коридора, а токчетата ми тракаха по пода. Бях облечена така. Днес Щях да имам час с Първокурсниците, както винаги щом влязох стаята беше празна. Имах време да се приготвя и да почакам малко. Извадих нещата които щях да преподам, днес щяхме да учим Теорията на Мъгълознанието. Щом децата влязоха аз станах и заговорих:
-Здравейте милички, аз съм Елизабет Белучи, или проф. Белучи. От Италия съм, и като малка Мъгълознанието беше любимият ми предмет. МОже би защото учителката беше забавна и мила или за нещо друго, но просто го обожавах. Надявам се освен ваш учител аз да ви стана и приятелка, и да обикнете предемта както аз. - децата стояха мирно и ме слушаха. Бяха наплашени, но мислех че "поразчупих леда". Седнах на стола си и маханх с пръчката си към дъската, там се изписа урока ни, а децата започнаха да преписват:
"
Мъгълознанието е наука, която изучава мъгълите (немагьосниците) - тяхното поведение, изобретения, начинът им на живот и като цяло всичко от ежедневието и бита им.
По време на седемгодишното си обучение по Мъгълознание в Хогуортс вие ще изучавате електрически уреди, приспособления за повдигане на тежки предмети и други предмети и технологии, с които си служат обикновените хора. Също така и превозните средства, с които се предвижват мъгълите. Едни от най-интересните уроци за вас, които ще предам, ще бъдат уроците за забавленията в мъгълския свят.
Целта на часовете е младите магьосници да за запознаят със света на мъгълите, за да могат по-лесно да се слеят с тях. В тези часове ще можете да опознаете абсолютно всяка част и подробност от света на немагьосниците, защото и техният свят е не по-малко интересен от нашия.
"

-Така това деца е, теорията която ще ви трябва за да навлезете в материала. Днес домашното ще ви е да кажете с 2-3 изречения какво сте разбрали от днешния урок. За тези които имат въпроси могат да ме намерят в кабинета ми, през повечето време съм там, ако ме няма можете да оставите бележка и да дойдете по-късно. Е деца, свободни сте, приятен ден. Довиждане. - децата отвърнаха със същото и тръгнаха да излизат.

П.П.: Моля, първокурсниците да напишат по едно РП, за да знам че са присъствали в часа.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Роналд Лупин
1 Курс
1 Курс


Брой мнения : 54
Join date : 06.04.2010
Age : 20

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   Вто Апр 06, 2010 10:32 pm

Рон слушаше внимателно госпожата.Беше му интересно,макар че половината неща не ги разбра. До него имаше някакви момичета , които през целият час се хилеха и Рон не разбра много от урока. След като свърши часа Рон излезе от стаята и се насочи към общата стая на Грифиндор за да си напише домашното.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
С. Салваторе
1 Курс
1 Курс
avatar

Брой мнения : 162
Join date : 25.07.2009
Age : 30
Местожителство : Стара Загора

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   Вто Апр 06, 2010 11:03 pm

Доста неприятно се оказва всяка настинка за човекът и сега след като се събуди на сутринта,Стефан не се чустваше много добре и цялото му тяло го тресеше.Имаше главоболие,гласът му почти го нямаше и се чустваше толкова схванат,че едва ли можеше да направи крачка.Вчера не беше ходил никъде и затова беше доста необяснимо по какъв начин е настинал и сего го тресеше висока температура.Наложи му се да взима сериозни мерки и затова незабавно се отправи към болничното крило,за да потърси помощ.Слава богу,медицинската сестра беше там и оказа незабавна помощ и му изписа да пие една доста силна отвара от коприва и боровинки,както и да остане да лежи за няколко дена.
Стефан обаче закъсняваше за час и затова предложи,че след акто приключат чаосвете ще дойде тук и ще изкара целята нощ и колкото се налага във болницата,за да се възстанови.След това като попаерн хукна към приземния етаж и за няколко секунди се оказа до кабинета и трябваше да запази малко темпото,иначе щеше да му се пръсне сърцето.Беше доста атлетичен и затова не беше никак чудно,как за толкова кратко време успя да пристигне навреме.
Първокурсникът почука по вратата и щом влезе вътре,вежливо се извини за закъснението и седна зад момчето от Грифиндор.Часът започна и тяхната преподавателка се представи като Елизабет Белучи,родом от Италия и през цялото време се държеше доста мило и приветливо със децата.От нея лъхаше такава доброта,че момчето веднага се привързва към нея заради нейната естественст и възпитаност.
Като начало на годината,учителката представи първата им тема,която беше теория за възникавенто на мъгълознанието и нещата,който изучава и представя на децата.Десетина минути Стефан си записа планът,който според него беше доста добре подготвен и успя за много кратко време да го схване.За домашно,първокрусниците получиха със свой думи въ врамките на 2-3 изречения да напишат какво са разбрали от урокът.Доволен от чудесният час,момчето си записа някой неща във своя черен тефтер и бързо излезе навън.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Касиди Милър
1 Курс
1 Курс
avatar

Брой мнения : 112
Join date : 24.11.2009
Age : 22

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   Вто Апр 06, 2010 11:14 pm

Касиди реши да се запише за Мъгълознание, макар и в последния момент. Затова сега слидеринката тичаше към кабинета със всичка сила, защото беше забравила за първия час по този предмет.
Ето, че най-накрая момичето успя да се добре до кабинета. Преди да влезе, Кас си отдъхна и оправи косата си, която изглеждаше така сякаш момичето току що е станала от сън. Когато влезе Касиди видя, че преподавателката беше влязла за час. При отвора на вратата всички първокурсници се обърнаха да видят какво става.
-Ъъъ... добър ден - Поздрави притеснено Кас и се усмихна леко.- Може ли да остана в час?
-Да, но гледай повече да не се повтаря- Отвърна и ослепително красивата преподавателка.
Слидеринката само се усмихна, изтича и седна на първия празен чин.
Явно асът беше започнал скоро, защото Касиди не беше изпуснала нищо от въведителния урок, който беше ужасно лесен. Преподавателката разказваше добре, толкова добре, че чак Кас беше изпаднала в транс и слушаше запленено.
В края на часа момичето излезе от своя транс, когато проф. Белучи даде домашно на първокурсниците. Добре, че поне домашната работа беше лесна.
Касиди само си отдъхна, прибра си нещата и излезе от стаята набързо.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Елиза Белучи
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 284
Join date : 24.07.2009
Age : 23

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   Сря Апр 14, 2010 2:32 pm

Влязох в кабинета, вътре имаше ученици:
-Здравейте милички, как сте? Аз съм добре. - усмихнах се и продължих:
-Нека започнем с урока:
Мъгълите са много интересни хора,защото вършат абсолютно всичко без капчица магия.Те са изобретили страшно много неща.Ето някои от тях:
Телевизор-мъгълите го използват,за да гледат филми,предавания...
Лампа-това е светещо тяло,което се използва когао е тъмно за светлина
Компютър-Компютъра се използва за много неща.Децата играят на него,но освен това мъгълите го използват за работа.Има безжична връзка,която се използва за препращане на данни и информация.
Калкулатор-това е една малка машинка,която се побира в джоба.Използва се за пресмятане на големи сметки.
IPOD-това е малка машинка,която се използва за слушане на музика,влизане в интернет,разглеждане на снимки и ммного други неща.
DVD-това е плоско тяло,което са използва за гледане на филми.Слага се диска и той започва да се чете и да излиза като филм
PSP-това е нещо като мини компютър,на който могат да се играят игри,гледат филми,слуша музика,разглеждане на снимки,влизане в интернет...
GSM-най-общо казано джиесема или мобилен телефон се използва за свързване с конкретен човек.в телефона има карта и вградена антенка,от която идва безжичен сигнал,ако човек иска да се свърже с друг.За екстри може да има и камера,достъп до мрежата и други.
Тостер-тостера се използва за печене на филийки,за да станат по-хрупкави.Може да се нагласява според вкуса на човека-колкото иска толкова да се препичат.


П.П.: Извинявам се за закъснението на урока, просто вчера нямах никакво време.

П.П.2: За домашно ще имате да напишете за някакъв друг мъгълски предмет

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Коди Лайнтер
1 Курс
1 Курс
avatar

Брой мнения : 18
Join date : 13.04.2010
Age : 21

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   Вто Май 11, 2010 3:50 pm

Аз влязох с удоволствие в кабинета, поздравих професора с добър ден и си седнах на мястото.
Това ми изглеждаше много лесен урок.
ето и домашното
Телескоп - това тяло наречено телескоп, се използва, за да могат мъгълите да гледат звездите и планетите през нощта.
Принтер - това е машина, която копира текстове на два листа, и също когато мъгълите искат да извадят нещо важно от интернет, те просто използват принтера, за да може да копират информацията на листа.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Мориган Дий Фосет
Мъгъл
Мъгъл


Брой мнения : 17
Join date : 28.06.2010

Информация на героя
Ниво: 3
Опит:
100/999  (100/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   Вто Юни 29, 2010 1:11 am

РП за урок №1

На Катлин не й се караше Мъгълознание, тъй
като беше израснала сред мъгъли. Тя искаше да има Маголознание - наука обясняваща
вещиците и магьосниците. Тя влезе първа в класната стая. Седна на чина пред
професорката за да бъде в обхвата на самопишештото перо, защото ученичката не
искаше да пише цял час.
Часа почна. Русокоската слушаше и си отговаряше наум:
"Да бе, да харесам мъгълознанието което смятам за тъпо. Какво? Защо просто
не го диктува!?"
Тя изкара първото й попаднало в ръцете перо когато й хрумна:
"За кво да пиша, като мога да диктувам?"
Тя пъхна обратно пачето перо в нисисера и взе самопишештото перо.

-Мъгълознанието е
наука, която изучава мъгълите, не бе глупав предмет не "а" а "ъ " (немагьосниците) - тяхното поведение,
изобретения, начинът им на живот и като цяло всичко от ежедневието и бита им.

По време, без тирета кой те е научил да пишеш толкова неграмотно, на седемгодишното си обучение по Мъгълознание в Хогуортс вие
ще изучавате електрически уреди, приспособления за повдигане на тежки предмети
и други предмети и технологии, с които си служат обикновените хора. Също така и
превозните средства, с които се предвижват мъгълите. Едни от най-интересните
уроци за вас, които ще предам, ще бъдат уроците за забавленията в мъгълския
свят.

Целта на часовете е младите магьосници да за запознаят със света на
мъгълите, за да могат по-лесно да се слеят с тях. В тези часове ще можете да
опознаете абсолютно всяка част и подробност от света на немагьосниците, защото
и техният свят е не по-малко интересен от нашия.


Когато катлин свърши с
диктовката тя прибра перото. Щеше да се оплаче в Флориш и Блотс.
Оставаше й много време затова тя взе едно пауново перо, топна го в
мастилницата и почна...


"От днешния урок разбрах че в часа по Мъгълознание ще науча с какви предмети борявят мъгълите, с какв се занимават и как се придвижват. Ще изучаваме предмета за да знаем как да сме незабележими сред обществата от мъгъли (немагьосници)."
Тя предаде домашното обърна се и отиде към вратата. Точно когато щеше да прекрачи прага се обърна и каза:
- Довиждане професоре!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ерик Шин
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 99
Join date : 22.03.2010

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   Вто Юни 29, 2010 11:38 pm

ПП:Пишеш хубави РП-та,получаваш 6
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за първи курс   

Върнете се в началото Go down
 
Уроци за първи курс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в училищата за магия и вълшебство! :: Хогуортс! :: Хогуортс :: Мъгълознание-
Идете на: