Добре дошли в училищата за магия и вълшебство!

 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориКалендарТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Уроците на втори курс

Go down 
АвторСъобщение
Тайлър Шин
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 70
Join date : 06.12.2009

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Уроците на втори курс   Нед Апр 04, 2010 9:19 pm

Тайлър влезе в кабинета си.Днес имаше при втори курс.За съжаление на познаваше никого освен Ерик и Аня.Той се огледа след което се представи.-Приятно ми е да се запознаем,аз съм Проф.Тайлър Шин!Тази година ще преподавам по История на магията! - той се усмихна на децата и тръгна из редиците съставени от чинове. - Историята на е  чак толкова скучна колкото си я представияте,но с моя помощ ще я научите добре.Той се връна на писалището си.-Е да започваме.Историята е много стара и никой не знае кой е първия магьосник нито пръвата магия.По някои писмени сведения може да разберем за развитието на магията.. - той се огледа.Някои почука на вратата. - Влез! - едно дете влезе и помоли да остане в час.Тай го пусна и продължи. - Преди христа магията е на почит и уважение главно в Египет ,някои магьосници започват да строят гробници и да крият там съкровищата си,тези съкровищници са предпазени от много и най - различни магии и заклинания..Знаем също че през 382 година е основан магическия магазин "Оливандър",които работи с магически пръчки. Звънеца сложи край на часа. - Нямата домашно.ПП:Пишете РП пиша оценки.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Аня Шеверненко
Префект 3 Курс
Префект 3 Курс
avatar

Брой мнения : 740
Join date : 27.07.2009
Age : 22

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Нед Апр 04, 2010 9:40 pm

Супер! История на магията при Тейлър! Освен, че той беше брат на Ерик, Тай също беше и ръководител на Грифиндор. Е, независимо от всички, Аня наистина го харесваше като човек. Все пак той беше от първите преподаватели, които тя познаваше и се беше сближила с него. Именно затова Анн имаше огромен ентусиазъм и беше напълно подготвена за неговия час. Разпитвайки малко Рик, Аш успяваше да научи какво обича брат му по отношение на часовете му. Затова Ашли беше прочела книги за Историята на ранната магия и други, които ще и помогнат през годината да усъвершенства знанията си по предмета на Шин.
Сега Шеверненко крачеше плавно по коридора с Ерик, пристъпвайки към кабинета по История на магията. В този момент в коридора нямаше никого. Беше страхотна тишина и второкурсничката се чувстваше като в рая. Обаче този миг на щастие беше провален от звънеца на учениците за влизане в час. Да, най-странното беше, че когато имаше междучасие, коридорът беше тих. Това толкова радваше грифиндорката, понеже главата и пулсираше от болка, която я сломяваше, но Аня изпитваше облекчение, че Рик е до нея и може да я поддържа. Затова тя се беше хванала здраво за него и той я водеше в часа при брат му.
Когато влязоха, Шин седна до нея и зачака брат си-преподавателят за започне да говори, а Анн само му се усмихна леко, понеже болката я убиваше, а и все пак Аш искаше да се представи добре, независимо от това, как се чувстваше сега. Затова Ашли се напрягаше да го чува и го чуваше ясно как се представя на останалите и започна да обяснява за Историята на магията и тогава грифиндорката с трудност се изправи на стола си и започна да го слуша с по-сериозен вид.
За Шеверненко беше истинско спасение, понеже звънеца би и Ерик можеше да я заведе в общата стая на Грифиндор, за да си почине малко и да си отдъхне.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ерик Шин
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 99
Join date : 22.03.2010

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Нед Апр 04, 2010 9:52 pm

Шин и Аня стигнаха пред кабинета по ИнаМ.След като стигнаха.Огледа хубаво кабинета отвън,поколеба си,но Ерик влезе в кабинета по История на магията.Предмета се преподаваше от брат му,но въпреки това Историята винаги щеше да е скучен предмет за Ерик.Ерик и Аня седнаха на един чин.След като брат му започна да говори.Ерик се облегна на стола и легна на чина.Аня го побутваше от време на време да се изправи,но той не я слушаша,тя бързичко се записваше от време на време.
"Поне ще има от кой да препиша,когато се наложи" - помисли си Ерик.
Останалите слушаха Шин и попиваха всичко,което казваше,някои дори си записваха,Ерик само си дваскаше нещо по пергамента.Когато Ерик чу за Египет се изпарви.Представи си че ще говорят за мумии и много и много битки,но когато чу гробници,това негово очакване се изпари.Той отново легна на чина си и зпочна да се унася.Аня до него се вълнуваше и то доста,от време на време вдигаше ръка за да покаже на брат му че е учила.
-Ерик,добре ли си? - попита го Тайлър изведнъж.
Ерик усети че всички погледи са насочени към него и се изпарви бързо огледа се хубаво и отговори че е в добро състояние и че е добре за сега.Допълни че от тази история му се доспива,няколко деца се разсмяха,но Професора и Аня погледнаха Шин накриво.
-След часа искам да останеш за малко. - каза Професора и продължи.Първото наказание на Ерик от както е дошъл,и то от брат му.
След като свърши Шин не им даде домашно и ги освободи.
-Аня,остани с мен,моля те! - омоляваше я Ерик.
-Не! - ядосано му отвърна тя и излезе.
Ерик седна на един от първите часове и поговори с брат си.След малко беше освободен и си тръгна.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Александра Бекъм
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 208
Join date : 08.11.2009
Age : 27

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Нед Апр 04, 2010 10:28 pm

Грифиндорката си почиваше докато изведнъж, се сети че има още един час.Момичето отново по-бягна за да стигне в часът на време.Бягаше толкова бързо, че дори създаваше силен вятър.Който и помагаше да продължи да тича почти без да се умори.Александра не можа да порява че е забравила за този час.
След дълго уморително тичане, най накрая стигна пред стаята в която ще карат час.Влезе и седна на един стол.Остави си учебникът и зачака да дойде професорът, който не се забавие много взеле и каза.
-Здравейте ученици, ваканцията свърши сега дойде време отново за учебната година.
След тези думи учителят, запозна да опознава учениците си.След като всички ученици си казаха имената професорът премина към урокът.
Алекс се заслуша в думите на професорът.Той разказваше така, сякаш още малко думитему ще станат реалност.Грифиндорката го гледаше въодошевена, каква е историята на магията, как в миналото са я използва ли, как са се защитава ли, и още много интересни неща, за самата магия.
За това че магията може да бъде използвана за добро и за лоши цели.Бекъм знаеше за тези неща малко, но беше любопитна да научи още много неща.Защото тя харесваше да всякак ви магии.
След известно време учителят спря да говори и попита.
-Има ли нещо не ясно?Но никой не каза и дума.След минута би исамият свънец и учениците бяха разпуснати.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ана Томас Блейк
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 1536
Join date : 27.07.2009
Age : 22
Местожителство : ---

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
7/100  (7/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Нед Апр 04, 2010 11:15 pm

- Добър ден, съжалявам за закъснението. - каза задъхана Ана.
Беше се успала и трябваше да тича за часа по История на магията. За съжаление и звънецът не й помогна. Щом отвори вратата на кабинета, видя че урокът вече бе започнал и преподавателят говореше.
- Влез! - отвърна професор Шин. Изчервена от срам, хафълпафката бързо седна на едно от малкото свободни места и се заслуша в урока. Ставаше дума за магията преди новата ера. Как тя е била на почит в Египет, с колко много и различни заклинания са предпазвали съкровищата си. Допълни и че през 382 година е възникнало магазина за магически пръчки на Оливандър.
"Уау. Това са повече от хиляда и петстотин години." - помисли си тя. Попринцип вампирката не обичаше историята, но бе добра в датите и знаеше доста неща. Сега това й се бе сторило доста интересно. Учителят знаеше как да преподава уроците по интересен начин. Тя се огледа и забеляза, че част от учениците или блееха, или наблюдава с интерес. Изведнъж погледа и попадна на една много позната фигура - това бе Аня Шеверненко. Страшно се зарадва, че бе тук и можеше да я види. Не изглеждаше много добре, според момичето, но не можеше повече да размишлява върху това.
- Г-це Блейк, явно искате да споделите нещо с класа, ако не греша. - попита я със сериозен поглед преподавателя. Повечето се засмяха, но момичето нищо не направи, освен да гледа професора, с поглед, показващ че съжалява.
"Страхотно. Закъснявам и ми се карат в час. Няма начин да не стане нещо по-лошо." - помисли се тя и записа още нещо в тетрадката си. Е, явно грешеше. До края на часа всичко си протече нормално. Звънецът оповестикрая на урока.
- Нямате домашно. - свърши учителят и седна на катедрата, оправяйки документи, записки и хиляди други неща. Ана искаше да поздрави Аня, но счете за по-добре да я остави. По вида и разбра, че хич не й е добре. С бавна стъпка тя се отправи на някъде...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Катерина Петрова
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 274
Join date : 15.11.2009
Age : 21

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
10/100  (10/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Апр 05, 2010 7:02 pm

"История на магията, история на магията" Повтаряше си Лия, когато подскачаше по коридорите.
Тя нямаше търпение да чуе първият си урок по предмета. История на магията я влечеше от малка, но тя бе прекалено малка, за да разбере нещо.
Чакаше години наред, за да започне с изучаването и.
Искаше след като завърши Хогуортс, да открива много важни места за магическия свят. Е, това все още беше първата и мечта, но тя все си копнееше това да се случи.
Тя почука и влезе в кабинета по ИнаМ. Настани се на един от чиновете, а учителят тъкмо започваше с урока.
Лия се съсредоточи върху думите на учителя и нямаше търпение да свършат часовете, за да може да се отправи към библиотеката.

Историята е много стара и никой не знае
кой е първия магьосник нито първата магия.По някои писмени сведения може
да разберем за развитието на магията...-казваше професора и оглеждаше всеки ученик. Професора беше по-млад, отколкото Лия си бе представяла. Косата му бе къса, а под мантията и ризата си личаха различни татуировки.
След като часа свърши, Лия се изниза.

_________________

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Тайлър Шин
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 70
Join date : 06.12.2009

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Апр 05, 2010 8:01 pm

Тайлър влезе в кабината,подготви стаята и скоро второкурсниците започнаха да влизах.Той много се зарадва да види брат си и неговата приятелка.Когато часа започна Шин махна с ръце всички да спрат говоренето.-Добър ден! - започна той. - Днес ще продължим с историята и някои дати.Които иска може да записва. - През 10 век след Христа рабира се в В Швеция започва годишното състезание с метли,което обхваща 450 километра.Около 926 много магьосници и вещици започват да използват примитивни метли,чрез които летенето е много по - лесно и забавно.Открити са маниатюри в старинен ръкопис,на които има хора слизащи от метли,по лицата им е изписан ужас и болка.През 993 е основано магическото училище "Хогуортс",заради мъглите,училището е основано от Годрик Грифиндор, Хелга Хафълпаф, Роуина Рейвънклоу и Салазар Слидерин.Малко по - късно Салзар създава Стаята на Тайните.А през 11 век е създадена играта "Куидич"ПП:Искам РП ще има награди.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ерик Шин
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 99
Join date : 22.03.2010

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Апр 05, 2010 9:31 pm

Ерик и Аня се преместиха от Сборния Пункт до кабинета на Проф.Шин.Ерик влезе в кабинета и седна на обичайното си място.Аня се намести до него и предопредително заговори.
-Слушай! - започна тя. - Ако отново спиш по време на часа ще седна другаде.
Ерик тъкмо си мислеше че ще спи пак,но Ашли го накара да се замисли.
-Добре! - обеща и той. - Ще може ли да препиша от миналия час?
-Ето,но това да ти е за последно! - каза Шеверненко и му подаде пергамента си.
Ерик бързо преписа всичко,което брат му беше споменал миналия час и връчи пергамента на приятелката си.
-Ето! - добави и се усмихна. - Мерси!
След секунди преподавателя влезе.Кготао замахна с ръце за да спрат да говорят.Ерик се спука от смях.Аня го сръчка и той спря.
Часа започна отново със скучните години и дати.Този път обаче Ерик се захласна по датите и с удоволствие изслуша всичко което по - големият от двамата каза,след като изби звънец Ерик се ядоса и на себе си че не е разбрал историята по - рано и на звънеца,но се примири и с Аня излязоха.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Александра Бекъм
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 208
Join date : 08.11.2009
Age : 27

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Апр 05, 2010 9:48 pm

Алекс малко им завиждаше, те бяха така свободни.Тичаха, скачаха и дори имаше деца при езерото.А през това време на годината водата беше красива, и блестеше щом слънцето го погали.
Грифиндорката се качи, на местищите се стълби.Качисе бързо на тях, защото те бързо се преместиха.
Този път часът на Бекъм беше на една много прекрасна поляна.Александра тръгна веднага щом стълбите бяха се премести ли напълно.
Мочитето отново започна да тича, и тича, и тича.След няколко минути тя стигна там където се провеждаше часът.
Там бяха всички ученици, поляната бе шумна.Но изведнъж се появи професорът и всички млъкнаха.
Поздравиха проф.Тайлър и започнаха да чакат да започне новият укор.
След като стана тихо, и само птичките се чуваха.Учителят започна да разказва отново за куидичът.
Отново разказваше така изразително, описваше всеки предмет.Този път той започна да разказва за историята на самият куидич.
Всички слушаха, с огромен интерес, учениците бяха възхитени колко интересна история има тази игра.
За това че играта се е играела и от техни те пра роднини.Професорът разказа целият урок.
Беше видимо доволен че учениците слушаха, историята на куидича.
Преди да ги разпусне попита, да ли има някакви въпроси.....Всички мълчаха, явно вчико им беше ясно.Че как нямаше да им е ясно учителят разказа урокът, така че всички ученици бяха запомнили всяка дума.
Звънецът би и учениците вече бяха разпуснати.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ашли Грийн
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 152
Join date : 17.03.2010
Age : 21

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
99/100  (99/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Апр 05, 2010 9:56 pm

Ашли влезе в стаята си за урока по история на магията. Уроците там бяха вълшебни и без магия. Тя седна на първия чин близо до професот Шин и след около 5 минути стаята се изпълни и всички заизваждаха учебниците си както и Ашли. Урокът започна, професор Шин разказа за куидича през 10 - 11 век. Той е започна през десети век в Швейцария и се е наричала само игра с метли, а след създаването на Хогуортс (993г.)се е наричал "Куидич" както ни е известно. След този урок всички бяха свободни, Ашли излезе от стаята и се запъти към следващия урок.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Виктория Макалензи
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 578
Join date : 27.07.2009
Age : 23

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Апр 05, 2010 10:15 pm

Влязох в часа за втори курс. Малко ми беше напрегнато, защото никого не познавах от съучениците си. Когато пристигнах се беше оказало, че съм закъсняла. Шмугнах се незабелязано, поне на мен така ми изглеждаше, в стаята и седнах на последния чин в средата. Извадих си нещата и се заслушах в урока. Добре че не бях изтървала много, учителят тамън беше започнал да говори. Започнах да си записвам това което казваше, защото с моя умствен капацитет със сигурност щях да го забравя до няколко дни. Когато часа свърши прегледах набързо записките си. Мисля, че бях написала всичко. Прибрах си нещата в чантата, взех я и излязох от стаята заедно с другите ученици.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Аня Шеверненко
Префект 3 Курс
Префект 3 Курс
avatar

Брой мнения : 740
Join date : 27.07.2009
Age : 22

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Апр 05, 2010 11:34 pm

След урока по ГЗМС, Аня и Ерик бързо се преместиха в часа на брат му по История на магията. Вярно беше, че миналия път Анн не беше във върхова форма, понеже много я болеше главата, но днес, както казваше Рик, Аш беше във върхова форма да води записки и за двамата. След малко грифиндореца побутна Ашли и поиска записките и от миналия час, а Шеверненко му ги даде като се озъби.
-Това ти е за последен път! Днес ще си водиш сам!-каза тя остро и се обърна към Тайлъ, понеже искаше да го чуе какво им казва.
Тай разказваше на второкурсниците за ранната история на куидича. Поне лично на второкурсничката така и се стори и как магьосниците са открили, че на метла се лети лесно. Леле! Аня беше смаяна, че досега магьосниците не знаеха, че летенето на метла е лесно. Поне за грифиндорката това беше лесно, но часа не беше за изказване на мнения по отношение на исторически данни, затова Анн отново се заслуша в думите на преподавателя. Той отбеляза за създаването на Хогуортс и за създателите на домовете. Тогава Аш не се сдържа и двигна ръка.
-Искате да добавите нещо,г-це Шеверненко?-попита Шин и я погледна.
-Да,г-дине! Искам само да кажа, че Годрик Грифиндор е избрал в неговия дом да попадат магьосници със смели сърца. Салазар Слидерин е казал, че в неговия дом ще попадат магьосници с чиста кръв, Роуина Рейвънклоу е искала в нейния дом да попадат умните магьосници, а Хелга Хафълпаф...-каза Ашли, но Тайлър я прекъсна.
-Благодаря ти,Аня!-отвърна Тайлър.
След това звънецът би и Шин разпусна учениците.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ана Томас Блейк
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 1536
Join date : 27.07.2009
Age : 22
Местожителство : ---

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
7/100  (7/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Вто Апр 06, 2010 12:55 am

Денят вървеше към своя край, както и занятията. Сега бе ред на История на Магията и Ана вървеше с удоволствие към него. От подземието до четвъртия етаж имаше доста растояни, но момичето го измина за нула време. От вътре не се дочуваше почти никакъв звук, за това Блейк почука притеснено и отвори вратата. Вътре имаше малко хора, което накара хафълпафката да се успокои. Настани се на чина си и след няколко минути стаята се изпълни с ученици и придружаващото им жужене, което не секна дори и след като би звънеца.
- Стига толкова приказки. - извиси се гласа на професор Шин, при което бръмченето секна. Преподавателя продължи урока от вчера и за да привлече вниманието на лесно отнасящите се в облаци ученици, замеси в разказа си и историята на най-популния и игран спорт в магьосническия - Куидич.
Блейк слушаше с интерес и си записваше в тетрадката думите на учителя, но колкото и да бе интересно, по едно време се отнесе и се загледа в гледката през прозореца. От стаята се виждаше селия двор и част от Забранената гора. Думите се лееха около Ана, без те да я докосват, природната картина се набиваше в очите й, без тя да я възприема, защото мислеше. Тя мислеше за миналото си, което не бе от най-розовите, но не съжаляваше за него. До преди няколко дни тя не помнеше коя е и сега бе щастлива, че знаеше всичко. Сети се за брат си. "Какво ли прави сега?" - запита се тя и се вгледа в гората, с желанието да го види, но й бе пределно ясно, че е невъзможно.
- Свободни сте ученици. - бяха думите, от които ученичката се стресна и излезе от своя унес. Тя си прибра нещата и тръгна към следващия час.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ерик Сайфър
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 422
Join date : 20.03.2010
Age : 23
Местожителство : Somewhere In Your Heart

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Вто Апр 06, 2010 1:33 am

Пффф изпуфтях аз пред врата на кабинета по "История на Магията", поредния час от дългия ден, но нямаше как. Влязох и се настаних на един от свободните часове и заках пролетия час колко се може по-скоро да започне и свърши. Учителят влезе и поздрави учениците, някак с безразличие, докато към брат си и неговата приятелка, гледаше със гордост, сякаш бяха нещо повече от нас. Точно в този момент ми идеше да скоча и да се превърна в върколак и да махна проклетата му глава, но не исках да ме изключат и така да ме разделят от Ана, затова се заслушах в урока му. Говореше за началото на куидича, кой го е измислил и как започнал да се играе и в училищата. Но аз не обърнах толкова внимание на урока му, защото видях Ана на един от чиновете пред мен, беше толкова хубава, но кога не беше? Часът мина неусетно бързо, докато гледах Ана как си записва почти всичко което кажеше този надут сноб, но нека тя поне беше ученолюбива.
- Свободни сте! - ето тези думи чаках цял час. Излязох през врата пръв като просто неможех да слушам този надут пуяк, но това не беше последния ни час, затова преглътнах шумно и се запътих към следващия час, ако имах такъв.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дрю Патерсън
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 28
Join date : 13.03.2010

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Сря Апр 07, 2010 9:57 pm

Джъстин бе закъснял и за двата часа,тъй като бе в болничното крило известно време..
Момчето много харесваше предмета на проф.Шин и се надяваше да не бъде наказан заради това,че бе закъснял и за двата му часа...
-Професоре,съжалявам много,че закъснях за часовете Ви,но бях тежко ранен след нападението на Трола. - заговори Бийбър на професора,който седеше на бюрото си...
- Ана Томас Блейк ми донесе записките си и успях да науча уроците и сега ще Ви ги ракзажа... - момчето продължаваше да говори
- От записките на съученичката си научих,че през 382 година е основан магическия магазин "Оливандър",а името идва от управителят на магазина."Оливандър" е най - известният магазин за магически пръчки.От вторият урок научих,че през 10 век след Христа,в В Швеция започва годишното състезание с метли,което обхваща 450 километра.Около 926 много магьосници и вещици започват да използват примитивни метли,чрез които летенето е много по - лесно и забавно.Открити са маниатюри в старинен ръкопис,на които има хора слизащи от метли,по лицата им е изписан ужас и болка.През 993 е основано магическото училище "Хогуортс",заради мъгълите,училището е основано от Годрик Грифиндор, Хелга Хафълпаф, Роуина Рейвънклоу и Салазар Слидерин.Малко по - късно Салзар създава Стаята на Тайните.А през 11 век е създадена играта "Куидич".
- Това е,което зная за уроците,които сте предали - след като хъфълпафеца спря да говори Шин му каза....
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Лариса Ксения
Префект 2 Курс
Префект 2 Курс
avatar

Брой мнения : 82
Join date : 08.04.2010
Местожителство : „In the Dungeon“

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
7/100  (7/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Чет Апр 08, 2010 4:21 am

Бях закъсняла страшно за часа.Когато влетях в стаята задъхана косата ми се лепна за леко потното ми лице,а аз я махнах бързо.Придадах си вид,сякаш не съм закъсняла и се вгледах в учителя.
-Съжалявам за закъснението,професоре...-но преди да кажа причината,той ми махна с ръка да замълча и да седна на мястото си.Добре,че поне съм на задните чинове...-си мислех облекчена.Мразех да седя отпред.Явно съм изтървала само началното слово на учителя Шин,защото сега той започна с урока.-Ох,супер...-си промърморих на себе си,вгледана в мъжа.Обичах историята на магията,бе много увлекателен предмет и се радвах,че не съм изтървала нищо съществено от урока.Шин заговори:

-През 10 век след Христа рабира се в В Швеция започва годишното състезание с метли,което обхваща 450 километра.Около 926 много магьосници и вещици започват да използват примитивни метли,чрез които летенето е много по - лесно и забавно.Открити са маниатюри в старинен ръкопис,на които има хора слизащи от метли,по лицата им е изписан ужас и болка.През 993 е основано магическото училище "Хогуортс",заради мъглите,училището е основано от Годрик Грифиндор, Хелга Хафълпаф, Роуина Рейвънклоу и Салазар Слидерин.Малко по - късно Салзар създава Стаята на Тайните.А през 11 век е създадена играта "Куидич".

След като приключи,аз още продължих да гледам замаяна Шин,някак отнесено...но не виждах него.В главата ми изникваха картини на всичко заразказвано от него.Сякаш не можех да повярвам че това наистина се е случило,звучеше ми като приказка...звънецът удари и аз излязох от този,така да го наречем "транс".Метнах отново кожената си чанта на рамо и излязох от кабинета.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Тайлър Шин
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 70
Join date : 06.12.2009

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Съб Апр 10, 2010 4:50 pm

Тайлър Шин влезе в кабинета си.Днес отново имеше при второкурсниците...
Той започна да се разбира с тях и това му беше много приятно.Днешния час отново трябваше да вземат няколко дати.
Тай се огледа и изчака да дойдат учениците.
След като стаята се напълни той започна с урока.
-През 1107 Магьосника Гърти Лохрин пише за неудобството да се играе куидич.
 
1269. в Куидича се въвежда "Златния сниджет". Това правило става толкова
популярно, че е въведен нов пост в куидича - този на търсача. Задачата
му по време на мача да хване сниджета става основна цел на играта.
 
Около 1289 Е свикан  първият Международен конгрес ма магьосниците.
 
На 1294. Основан е Тримагическият турнир между училищата за магия и
вълшебство "Хогуортс", "Бобатон" и "Дурмщранг".
1296. Разбеснял се мантикор стъпква няколко души, но остава на свобода,
защото никой не се осмелява да го доближи.
1300. Боуман Райт изобретява Златният снич като заместител на забранения
Златен сниджет.

Шин свърши урока си и освободи децата.
ПП:Искам РП за да знам че сте били в часа....
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Джеймс Потър
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 103
Join date : 12.11.2009
Age : 21

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Съб Апр 10, 2010 5:00 pm

Джеймс дойде в часа. Той беше пръв.
Тръгна към последните чинове и седна там.
Момчето не харесваше история на магията, но за жалост
това беше задължителен предмет.
След около десет минути стаята се запълни и часът започна.
-
През
1107 Магьосника Гърти Лохрин
пише за неудобството да се играе куидич.

Джеймс спря да слуша. Той знаеше всичко за
куидича и вобще не му се слушаше.
Момчето погледна през прозореца към небето. После опря глва в чина. Изведнъж мамчето чу, че не се разказва само за куидич и
продължи да слуша.
Понякога в История на Магията се разказваха
и интересни неща.
След малко часът свърши и всички си тръгнаха.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Седрик Джонсън
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 21
Join date : 08.04.2010

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Съб Апр 10, 2010 5:27 pm

Общата стая на дом "Хафълпаф" беше доста пуска,намираше се на приземния етаж,а урока по История на Магията беше на четвъртия етаж.
Седрик,Ерик и Аня решиха да отидат заедно,е не точно заедно,Ерик и Седрик вървяха,а от време на време срещаха и Аня.
-Защо не `и говориш? - попита Седрик Ерик,но момчето не отговори на въпроса.
Седрик влезе в стаята по История на Магията.Доста просторно място беше този кабинет чиновете бяха малко по - чисти и по - новички,но Седрик не им обърна никакво внимание.Той седна до едно момиче от "Рейвънклоу" с надеждата да сдобри Ерик и Аня,но когато видя че те си поглеждат и не сядат на един чин,Седрик разбра че с тях е свършено.Или по - скоро с тяхната връзка.
Кабинета беше пълен с най - различни книги,някои от които бяха разхвърляни по земята или на други места,но имаше една малко по - голяма библиотека,която заемаше дясната част на стаята.
Момичето до Сед му обясни че преподавателя ще е брата на Ерик.
След като проф.Шин влезе Сед бързо извади един пергамент,перото си и мастилото.
Шин им разказа всичко,което се беше случило през 1107 1269 1289 1294 1296.
Седрик се записа подбробно всичко,но преподавателя не беше свършил.Той им обясни и за нещата станали през 1300 година.
Изби звънеца,Шин ги освободи без никакво домашно за следващия път.
Седрик се разсърди на Аня и Ерик и не си тръгна с тях.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Лариса Ксения
Префект 2 Курс
Префект 2 Курс
avatar

Брой мнения : 82
Join date : 08.04.2010
Местожителство : „In the Dungeon“

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
7/100  (7/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Съб Апр 10, 2010 5:44 pm

Влязох в класната стая.Седнах на последния чин изачаках да дойдат останалите.
Бързо всички ученици се събраха и часът започна.Шин отново заразказва за магическите дати,останали в историята.
-1269. в Куидича се въвежда "Златния сниджет". Това правило става толкова
популярно, че е въведен нов пост в куидича - този на търсача. Задачата
му по време на мача да хване сниджета става основна цел на играта.
Около 1289 Е свикан първият Международен конгрес ма магьосниците.
На 1294. Основан е Тримагическият турнир между училищата за магия и
вълшебство "Хогуортс", "Бобатон" и "Дурмщранг".
1296. Разбеснял се мантикор стъпква няколко души, но остава на свобода,
защото никой не се осмелява да го доближи.
1300. Боуман Райт изобретява Златният снич като заместител на забранения
Златен сниджет.

Помъчих се да запомням датите,но за мен това бе много трудно.Взех да си ги записвам.Иначе началото бе лесно-
знаех вече тези неща за куидича,но ми бе интересно да науча кога точно тези събития са се случили.Шин свърши и аз разбрах,
че остава малко време до края на часа.Обърнах се наляво и видях Джеймс.Смигнах му и той ми се усмихна.Прибрах
си работите,тъкмо когато звънеца удари и излязох от стаята,загледана в Джеймс,който вървеше пред мен.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Аня Шеверненко
Префект 3 Курс
Префект 3 Курс
avatar

Брой мнения : 740
Join date : 27.07.2009
Age : 22

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Съб Апр 10, 2010 8:03 pm

Какво? Аня да се движи с Ерик? Е, не че грифиндорката имаше нещо против, но не искаше да говори много много за връзката си с Рик пред братята си. Попринцип Анн обичаше да споределя с Джеймс, понеже двамата още в първия ден на първи курс се сприятелиха преди да разберат, че са брат и сестра, а Седрик, е, естествено второкурсничката споределяше и с него, но той напоследък настояваше Шеверненко да се сдобри с Шин, сякаш искаше те отново да се съберат. Нима брат и не разбираше, че Чад беше нещо повече за нея, отколко второкурсника, който вече в миналото и. Аня не я биваше да зарязгва хората, затова го беше направила по един гаден начин и не се гордееше с това, но Чад я беше подкрепил. Анн не искаше Ерик и Майкъл да се мразят, понеже причината беше само в нея.
Мислите на Шеверненко я бяха отнесли и тя беше забравила, че има час при Тайлър. Какво? Ужас! Грифиндорката беше сигурна, че всичко, което се беше случило вече беше минало през учите на тай и сега той нямаше да я гледа по същия начин, но въпреки това той беше ръководител на Грифиндор и независимо дали му харесва или не трябваше да се примири с нея.
Второкурсничката влезе в стаята по История на магията и седна на един от задните чинове, където вече седеше Мъри. Лицето на Тайлър помръкна, когато видя Аня да се смее и да прегръща хафълпафеца, затова Анн само хвърли един злобен поглед и преподавателят спря да я гледа.
Когато стаята се напълни, звънеца би и учителят започна с урока. Той разказа на второкурсниците за куидича. Даде им няколко дати, които те трябваше да си запишат и съответно после да знаят, както и събитията, които се бяха случили.
Аня, която не беше особено добра в датите се постара усилено да запише всичко, защото Тайлър се носеше из материала, сякаш се опитваше по-бързо да махне второкурсниците от главата си. Когато мъжът приключи с урока, звънецът би и той разпусна учениците.
Анн стана от мястото си, заедно с Чад, погледна Тайлър, който все още беше втренчен в нея, след което само обърна глава напред и излезе от стаята, запътила се по коридора...

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Катерина Петрова
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 274
Join date : 15.11.2009
Age : 21

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
10/100  (10/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Нед Апр 11, 2010 12:05 am

Лия днес бързаше. Не смяташе да е някаква флегма, каквато беше вчера.
Тя забяга с човешки крачки по коридора и бързо стигна до кабинета по История на магията.
-Здравейте професоре.-поздрави тя учителя по предмета и си седна на мястото.
Учениците идваха и идваха, а Лия седеше и не правеше нищо.
Най-накрая професора започна да разказва урока.
Той беше много интересен, с много важни дати.
Лия толкова се бе погълната от урока, че чак не забелязваше надутите и съученици.
След края на часа, тя изчезна из коридорите.

_________________

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   

Върнете се в началото Go down
 
Уроците на втори курс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в училищата за магия и вълшебство! :: Хогуортс! :: Хогуортс :: Четвърти етаж :: История на магията-
Идете на: