Добре дошли в училищата за магия и вълшебство!

 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориКалендарТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Уроците на Първи Курс

Go down 
АвторСъобщение
Тайлър Шин
Преподавател/ка
Преподавател/ка
avatar

Брой мнения : 70
Join date : 06.12.2009

Информация на героя
Ниво: +
Опит:
999/999  (999/999)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Уроците на Първи Курс   Пон Апр 05, 2010 6:39 pm

Проф.Тайлър Шин влезе в кабинета си.Там все още нямаше никой.Той се огледа,след което седна на катедрата си,за да изчака децата..Той с радост ги гледаше как влизат едно по едно децата в стаята.Скоро цялата се напълни с ученици от първи курс.Те радостно разговаряха за днешния ден.


-Моля за внимание! - започна проф.Шин. - Аз съм професор Тайлър Шин и тази година ще ви преподавам по История на Магията или по - просто казано ИнаМ.Този предмет не е чак толкова скучен,колкото си го представяте.Днес ще започнем малко с историята на "Хогуортс" - това е нашето училище. - В "Хогуортс" има четири дома в които вие сте разпределени - "Грифиндор","Слидерин","Хафълпаф" и "Рейвънклоу".Хогуортс се превежда - свински брадавици.И внимавайте да не объркате нещо,защото това не е съставка за някоя отвара,а името.Дом "Грифиндор"е създаден отГодрик Грифиндор.Дом "Слидерин" от Салазар Слидерин.Дом "Хафълпаф" от Хелга Хафълпаф.И дом "Рейвънклоу" от Роуина Рейвънклоу!Както вижаде те са кръстиил домовете на своите фамилии.Какви са качествата с които се влиза в съответния дом ще разберете другия път! - и по часовник звънеца изби.Професора освободи децата.

ПП:Нямате домашно,които иска може да драсне едно РП давам точки!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Виктория Макалензи
2 Курс
2 Курс
avatar

Брой мнения : 578
Join date : 27.07.2009
Age : 23

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на Първи Курс   Пон Апр 05, 2010 7:27 pm

Влязох за часа по История на магията. Зачудих се за каква ли точно част от история ще учим този час. Седнах на полесния чин в крайната редица до прозореца и зачаках другите си съученици да влязат. Щом всички бяхме там учителят стана и ни се представи. Казваше се Тайлър Шин, зачудих се защо ли ми е познато името. Но предпочитах по късно да размишлявам над това, сега трябваше да си чуя урока.
Беше интересно, разказваше ни за Хогуортс. Зададох си въпроса на колко ли години е този замък .. на 1000 ? ... 2000 ? .... 3000 ? Следващият път щях да попитам преподавателя. Разбрах много неща, което ме изненада, обикновенно обичах да слушам истории, но те ме приспиваха, докато тук целия час стоях будна и изгарях от нетърпение да продължи понататък с разказа. Въздъхнах когато би звънеца. Щеше ми се да разбера какви са качествата по които се разпределят учениците, но трябваше да дочакам до следващия урок. Станах, взех си нещата и тръгнах към вратата. Когато стигнах до нея се обърнах, казах "Довиждане" и излязох в коридора.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Касиди Милър
1 Курс
1 Курс
avatar

Брой мнения : 112
Join date : 24.11.2009
Age : 22

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на Първи Курс   Пон Апр 05, 2010 7:41 pm

Днескашния ден започна подобаващо.
Касиди се беше успала, а времето беше гадно. Валеше и духаше вятър.
Това не беше добре дошло за учениците, защото те не можеха да се разхождат по големия двор на училище.
Но това, че времето не беше приветливо, не спираше уроците. Напротив, учителите си бяха в часовете, а и учениците нямаха особено голям избор.
Докато гледаше през прозореца слидеринката вървеше бързо и се блъскаше във почти всеки. Сигурно докато стигне до кабинета се наложи да каже сто пъти "Извинявай".
Даже веднъж се блъсна и във един професор, което беше доста неловко. Но най-накрая момичето успя да се добере до класната стая. Мястото беше голямо и просторно.
Имаше доста чинове, които бяха бяха почти пълни.
Но за късмет на г-ца Силвър се намери един свободен чин, най-отзад.
Това донякъде беше добре, защото ако и станеше скучно, момичето можеше да поспи спокойно.
Малко преди да дойде преподавателят първокурсниците полудяха.
Започнаха да се разхождат насам-натам, да викат и да подскачат, даже не забелязаха кога професорът дойде. Той успя да възвърне реда за нула време.
След това преподавателят се представи и за някаква изненада той започна с урок, а не да кара учениците да се представят.
Първият урок беше доста интересен и лесен. Касиди беше чела историята на Хогуортс, но пак и беше интересно да слуша. Даже си водеше записки. Написа домовете и техните създатели за пореден път.
Часът премина гладко. Всички слушаха с интерес, което беше доста странно за предметът. По принцип История на магията караше учениците да се прозяват и заспиват, но не и при този учител. Той предаваше всичко гладко и го правеше да изглежда интересно и увлекателно. В края на урока проф. Шин завърши с няколко уводни думи и пусна учениците.
-Довиждане- каза весело Касиди на професора и се запъти към общата стая, понеже не знаеше дали има час.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
С. Салваторе
1 Курс
1 Курс
avatar

Брой мнения : 162
Join date : 25.07.2009
Age : 30
Местожителство : Стара Загора

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на Първи Курс   Вто Апр 06, 2010 2:28 am

Със доста приповдигнато настроение и със мисълта,че днешният ден няма да бъде толкова зле,първокурсникът се отправи към следващият час по История на магията и за това трябваше да извърви толкова много стълби,че когато пристигна беше доста запъхтян и едва си поемаше въздух.Хич не му беше приятно при мисълта,че при всеки един час ще се качва и ще слиза нагоре надолу,обаче за учението се изискваха жертви и без никакво съмнение той щеше да ги даде.
За съжаление,нямаше си понятие къде се намира сатята и се наложи да чака около десет минути,когато забеляза две момичета от Слидерин,който се промъкнаха покрай него и се отправиха към дъното на коридора.Със въздишка на облекчение,Стефан ги последва и много скоро се озова във самият кабинет,който на вид се оказа не особенно бляскав и подреден.Навсякъде цареше бъркотия и бюрото на учителят беше във пълен хаос,но това не занимаваше рейвънклоуецът,който си зае едно от първите места и си тръсна чантата си на чина.
Днес определено изавди късмет,защото ако не дай си боже беше се изгубил,със сигурност не само,че нямаше да присъства във час,а може би поради неговата завеяност и липсва на късмет,щеше да се окаже на друго място.
Докато размишляваше за свойте патила по коридорите на учиилщето,във стаята влезе преподавателят и наоколо настъпи мигновенна тишина.Със самото си присъствие той вдъхваше уважение и респект и всички първокурсници го гледаха със страхопочитание.Професор Шин се оказа доста дисциплиниран и модерен учител,който не си губи времето във празни приказки и щом се представи на класа,премина към урока.
Темата беше за създаването на четирите дома във Хогуортс,тяхната история и накратко учителят даде инфорамация за техните ръководители.Нямаха много време да обсъждат урока и затова не получиха домашно,но Стефан се присмя мисленно на онези,който наричаха този предмет скучен и доста безличен.За момчето този предмет се оказа доста познавателен и нямаше търпение да се запознае по-подробно със историята на Хогуортс.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Роналд Лупин
1 Курс
1 Курс


Брой мнения : 54
Join date : 06.04.2010
Age : 20

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
0/0  (0/0)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на Първи Курс   Вто Апр 06, 2010 10:52 pm

Рон стоя в часа и слуша , но урокът не му бе много интересен тъй като знаеше повечето от тези неща. В часа професора се разхождаше напред назад и ми беше малко смешно , но опитах да не го показвам. Разсмях се когато господина каза Хогуортс- свински брадавици. Защо ли училището бе наречено Хогуортс ? Сигурно нямаше да разбера това . След като звънецът би аз излязъх от час.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Арън Картър
1 Курс
1 Курс
avatar

Брой мнения : 69
Join date : 27.02.2010
Age : 21
Местожителство : У Нас

Информация на героя
Ниво: 1
Опит:
5/100  (5/100)
Принадлежности:

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на Първи Курс   Пет Апр 09, 2010 2:49 pm

Влезнах в стаята и седнах на мястото си.Учителят беше седнал на катедрата си.След като всички бяха в кабинета учителят започна урока.Учителят се представи-казваше се Тайлър Шин.Професор Тайлър Шин каза ,че ще ни преподава по История на магията.Започна с историята на Хогуортс-нашето училище.Той каза ,че името на училището се превежда свински брадавичи.Това се изненада.Продължи с домовете и техните създатели.Каза ,че името на дома е фамилията на създателят.Учителят допълни ,че следващият час ще изучаваме с какви качества се влиза в определеният дом.Стана ми интересно и може би следващият час ще изучаваме историята на училището по-подробно.На излизане от кабинета казах на учителят.
-Довиждане.-и се запътих към следващият час.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
miro
Мъгъл
Мъгъл
avatar

Брой мнения : 11
Join date : 21.03.2011
Age : 23

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на Първи Курс   Пон Мар 21, 2011 9:50 pm

Бях доста закаснял , когато влязох в стаята , погледът на всички беше втренчен в мен. Уплаших се ! Професорът ми позволи да седна . Когато седнах професорът се представи отново казваше се Тайлър Шин и преподаваше по История на Магията . Беше доста интересно . След като звънеца би всички си тръгнаха и професора не ни даде домашно....
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на Първи Курс   

Върнете се в началото Go down
 
Уроците на Първи Курс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в училищата за магия и вълшебство! :: Хогуортс! :: Хогуортс :: Четвърти етаж :: История на магията-
Идете на: